تفاوت aha باbha

BHA چه تفاوتی با AHA دارد؟ و راهنمای استفاده اصولی از اسید سالیسیلیک

ممکن است کلمه “اسید” برای شما ترسناک باشد. با این حال، اسیدهای زیادی در صنعت مراقبت از پوست وجود دارد که مزایای خوبی را برای شما به ارمغان می آورد. پتانسیلی که آنها در درمان مشکلات پوستی شما از درون دارند، نقطه بحث صنعت مراقبت پوستی است. در حوزه لایه بردارها، شما انتخاب های زیادی دارید تا به آنچه پوستتان نیاز دارد برسید.

یکی از اسیدهای برجسته که به طور گسترده ای مورد توجه قرار گرفته است، اسید سالیسیلیک است. در حین بررسی فروشگاهای مراقبت از پوست، بدون شک پاک کننده ها، مرطوب کننده ها یا درمان های آکنه با اسید سالیسیلیک روی برچسب آنها را مشاهده خواهید کرد.

ما در مجله لی لی اسکین همیشه توصیه می کنیم قبل از استفاده از یک محصول یا ماده فعال آن را روی پوست خود امتحان کنید. آیا اسید سالیسیلیک برای پوست شما بی خطر است؟ چه فایده ای برای پوست دارد؟ آیا به آن نیاز دارید؟ ما امروز در این مقاله به تمام این سوالات متداول پاسخ خواهیم داد.

سالسیلیک اسید برای لایه برداری پوست

اسید سالیسیلیک چیست؟

دکتر ساندرا لی، متخصص پوست بیان می کند که:

اسیدهای مراقبت از پوست به دو دسته AHA (آلفا هیدروکسی اسید) و BHA (بتا هیدروکسی اسید) تقسیم می شوند. اسید سالیسیلیک بخشی از بتا هیدروکسی اسید، یک ماده شیمیایی طبیعی به نام سالیسین است که از پوست درخت بید استخراج می شود. ساختار اسید سالیسیلیک بیشتر در روغن محلول است که به نفوذ عمیق آن در پوست کمک می کند.

این ماده، به عنوان یک کراتولیتیک استفاده می شود، به این معنی که به افزایش گردش سلولی کمک کرده و همچنین پوست را لایه برداری می کند. در محصولات مراقبت از پوست کره ای از عصاره درخت بید به وفور استفاده می شود.

BHA چه تفاوتی با AHA دارد؟

AHA ها و BHA با متدولوژی های متفاوتی کار می کنند؛ زیرا روی سطح متفاوتی از پوست تمرکز دارند. AHA ها (لاکتیک و اسید گلیکولیک) اسیدهای محلول در آب هستند و BHA محلول در روغن است. مواد حلال روغن می توانند راحت تر از طریق لایه های لیپیدی نفوذ کنند، به این معنی که می توانند به سطح عمیق تری برسند، ضایعات به دام افتاده و سبوم اضافی را حل کرده و منجر به آکنه در آینده می شود. AHA روی اپیدرم پوست کار می کند و پیوندهای دسموزوم را حل می کند.

آیا باید اسید سالیسیلیک یا SA را در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانید و چگونه؟

بله، افراد دارای پوست چرب که تمایل به جوش دارند، باید اسید سالیسیلیک را در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانند. شوینده‌ های صورت اسید سالیسیلیک برای پوست‌های چرب مناسب هستند، زیرا مواد پاک‌ کننده به اندازه‌ ای قوی هستند که بر روی کثیفی و آلاینده‌ های پوشاننده اپیدرم شما تمرکز می‌ کنند. افراد دارای پوست مختلط همچنین می توانند SA را برای داشتن پوستی صاف و به حداقل رساندن منافذ استفاده کنند.

اسید سالیسیلیک، پوست شما را خشک می کند، بنابراین افراد دارای پوست خشک باید از آن دوری کنند؛ زیرا می تواند پوست شما را دچار لک کند. به خاطر داشته باشید که از مرطوب کننده سبکی استفاده کنید که به اندازه کافی عمیق نفوذ داشته باشد تا با خشکی ناشی از اسید سالیسیلیک مبارزه کند.

اسید سالیسیلیک چگونه لکه های تیره را کاهش می دهد؟

آکنه در حال حاضر یک مشکل بزرگ است، اما لکه های تیره ای که از خود به جای می گذارد نیز بسیار آزار دهنده است. اسید سالیسیلیک می تواند شما را از این مشکل رها بخشد. این ماده سلول‌های مرده پوست را جدا  و سلول‌های جدید پوست را وادار می‌کند تا به روشن شدن لکه‌های کدر کمک کند. همچنین، اسید سالیسیلیک به دلیل خاصیت آرام بخش می تواند از ایجاد لکه های تیره جلوگیری کند.

اسید سالیسیلیک چگونه برای پوست مفید است؟

  BHA انتخاب شماره 1 متخصصان پوست برای درمان لک، درمان آکنه، منافذ مسدود شده، جوش و غیره بوده است.

1. به عنوان لایه بردار عمل می کند

هنگامی که بار اول از سالیسیلیک اسید استفاده می کنید، توصیه می شود از آن به عنوان لایه بردار استفاده کنید، زیرا می توانید با از بین بردن سلول های مرده آن را از تمام آلودگی ها و آلودگی ها پاک کنید. اسید سالیسیلیک یک کراتولیتیک است (درمانی که از شل شدن لایه بیرونی و ریزش حمایت می کند). بر این اساس، از گردش سلولی پشتیبانی و به از بین بردن سلول های مرده پوست کمک می کند، بنابراین بافت و تیرگی پوست را بهبود می بخشد.

2. منافذ مسدود شده را تمیز می کند

این ماده محلول در روغن می تواند وارد منافذ شود، چسب نگهدارنده سلول های پوست را از بین برده و میکروب های منافذ مسدود شده را که منجر به آکنه های سرسخت می شود، مانند جوش های قرمز کوچک، جوش های سرسفید و منافذ مسدود شده از بین ببرد.

 3. سبوم را کاهش می دهد

از آنجایی که اسید سالیسیلیک یک حلال روغن است، می تواند به زیر سطح پوست وارد شده تا سبوم بیش از حد منافذ را پاک کند و چربی را کاهش دهد. بنابراین، این مسئله می تواند منجر به بهبود منافذ شود.

4.  جلوگیری از جوش سر سفید و سر سیاه

اسید سالیسیلیک آکنه های موجود را درمان و جوش های سر سیاه و سر سفید را هدف قرار می دهد. این اسید از بازگشت آنها به سطح پوست شما جلوگیری می کند. این ماده، منافذ و فولیکول‌های مو را در سطح سطحی باز می‌ کند که اگر تمیز نشوند در نهایت به سمت کومدون‌ ها می‌ روند.

5. تحریک را کاهش می دهد

با توجه به خواص تسکین دهنده سالیسیلیک اسید، قرمزی ناشی از آکنه را برطرف می کند.

عملکرد لیکوئید بی اچ آ کوزارکس-لی لی اسکین

اسید سالیسیلیک چگونه آکنه را درمان می کند؟

همه قربانی گرفتگی منافذ بوده اند. اما آیا می دانید چرا این اتفاق می افتد؟ هنگامی که فولیکول ها یا منافذ مو با درم، چربی و سلول های مرده پوست مسدود می شوند، جوش های سرسیاه، سرسفید و منافذ مسدود شده ظاهر می شوند. دکتر لی پیشنهاد می کند که باز کردن منافذ با SA به از بین بردن تمام باکتری ها، درم و چربی کمک کرده و بنابراین آکنه شما شروع به بهبود می کند.

اسید سالیسیلیک به پوست شما نفوذ و سعی می کند سلول های مرده پوست را که منافذ شما را مسدود می کنند، تجزیه کند. شما نتیجه را در یک شب نخواهید دید. دوستان، صبور بودن کلید مواد فعال است.

اگر بعد از یک ماه و نیم نتیجه ای نگرفتید، با متخصص پوست خود مشورت کنید، ممکن است کار اشتباهی انجام داده باشید.

اسید سالیسیلیک فقط آکنه را درمان نمی کند. همچنین یک لایه بردار قوی است.

هنگام درمان بیماری های پوستی، به عنوان مثال، درماتیت سبورئیک و پسوریازیس، اسید سالیسیلیک به عنوان یک کراتولیتیک عمل کرده و کراتین را شل می کند (پروتئینی که ساختار پوست را شکل می دهد) و متعاقباً اجازه می دهد پلاک های ضخیم و لایه ای پوست به راحتی از بین بروند.

استفاده از لایه بردار حاوی اسید سالیسیلیک، نه تنها به عنوان یک اسکراب صورت روزانه، پوست مرده را از بین می برد. با این حال، به همین ترتیب حاوی اسیدهای ملایمی است که تشدید را کاهش داده و از بروز جوش های بیشتر جلوگیری می کند.

در صورت استفاده از اسید سالیسیلیک احتیاط کنید. ممکن است مجبور شوید اسکراب های صورت، ماسک های لایه بردار و یک سری از صابون ها را کنار بگذارید.

آیا اسید سالیسیلیک عوارض جانبی دارد؟

اگرچه استفاده از اسید سالیسیلیک به طور کلی بی خطر است، اما ممکن است در ابتدا باعث تشدید مشکلات پوست شود. همچنین ممکن است مقدار زیادی از چربی پوست را بین برده و باعث خشکی و تحریک شود.

اسید سالیسیلیک می تواند عوارض جانبی بر روی افراد زیر داشته باشد:

  • افرادی که پوست بیش از حد حساس داشته و دارای حساسیت به سالیسیلات ها از جمله آسپرین هستند.
  • افرادی که ایزوترتینوئین (دارویی برای درمان آکنه شدید) مصرف می کنند.
  • افراد با درماتیت فعال.
  • خانم های باردار

یک گزارش در سال 2018 نشان می دهد که از آنجایی که بعید است این ماده در شیر مادر جذب شود، نباید آن را در نواحی پوستی که ممکن است با پوست یا دهان بچه تماس داشته باشد استفاده کنید.

اگرچه ممکن است عوارض جانبی بسته به پوست متفاوت باشد، اما رایج ترین آنها عبارتند از:

  • احساس سوزن سوزن شدن
  • حساسیت به خورشید
  • سرخی
  • خشکی
  • لایه برداری

اقدامات پیشگیرانه برای اسید سالیسیلیک

اسید سالیسیلیک ماده‌ای نیست که مشکلی ایجاد کند. این ترکیب به عنوان یک BHA که برای از بین بردن سلول‌های مرده به عمق منافذ می‌رود، می‌تواند به راحتی چربی‌ها، از جمله چربی‌های ضروری را تجزیه کند. استفاده بیش از حد از آن را محدود کنید؛ زیرا در صورت استفاده نادرست می تواند باعث سوختگی شیمیایی شود.

همیشه به یاد داشته باشید، اگر در مورد داروهای موضعی تازه کار هستید، تست پچ انجام دهید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از محصول را روی قسمتی از پوست خود بمالید. شاید چند ساعت طول بکشد تا اطمینان حاصل کنید که آیا به محصول حساس هستید یا خیر. اگر از چندین محصول با مواد فعال استفاده می کنید، مطمئن شوید که اسید سالیسیلیک عامل آسیب است.

اگر قرمزی یا خارش روی پوست خود احساس کردید، استفاده از محصول را متوقف کرده یا با متخصص پوست خود مشورت کنید.

نحوه استفاده اصولی از سالسیلیک اسید

دکتر ساندرا لی توصیه می کند از استفاده این محصول در مناطقی که قبلا قرمز و تحریک شده اند، خودداری کنید.  قبل از شروع استفاده از اسید سالیسیلیک، توضیحات محصول را برای مقدار مصرف و کاربرد مناسب مطالعه کنید. اگر از SA به عنوان یک درمان موضعی استفاده می کنید، مراقب مناطق حساس مانند بینی و چشم باشید.

بررسی اجمالی

اگرچه هیچ راهی برای خلاص شدن از شر آکنه وجود ندارد، اما می توانید میزان آن را کمتر کنید. با کمک اسید سالیسیلیک می توانید از آکنه های خفیف جلوگیری کرده و از بروز آنها در آینده جلوگیری کنید. ما همیشه توصیه می کنیم با یک متخصص پوست مشورت کنید تا مطمئن شوید که آیا اسید سالیسیلیک یا هر محصول مراقبت از پوستی دیگر مناسب پوست شما است یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!