آکنه؟ غول آخر پوست! با این ترفندها به سرعت نابودش کنید!
آکنه کابوسی برای بسیاری از افراد، به خصوص نوجوانان و جوانان است. این ضایعات التهابی پوست نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارند؛ بلکه می توانند اعتماد به نفس افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده و زندگی روزمره را مختل کنند. اما نگران نباشید! با ترفندهای درست می توانید این غول را به سرعت و برای همیشه شکست دهید.
علت اصلی جوش و آکنه، بسته شدن منافذ پوست با چربی و سلول های مرده پوست است. این انسداد می تواند منجر به رشد باکتری ها و التهاب شود که در نهایت به جوش و آکنه تبدیل می شود. عوامل دیگری که می توانند در ایجاد جوش و آکنه نقش داشته باشند عبارتند از:
- تغییرات هورمونی که در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی رخ می دهد می تواند منجر به افزایش تولید چربی و انسداد منافذ پوست شود.
- اگر سابقه خانوادگی آکنه دارید، احتمال ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است.
- استرس می تواند باعث افزایش تولید چربی و بدتر شدن آکنه شود.
- برخی از داروها، مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد بارداری خوراکی، می توانند باعث ایجاد جوش و آکنه شوند.
- برخی از مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی پرچرب و پر قند می تواند خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهد.
- استفاده از برخی از محصولات مراقبت از پوست که چرب یا کومدوژنیک هستند (یعنی منافذ پوست را مسدود می کنند) می تواند باعث ایجاد جوش و آکنه شود.
بیایید به چند سوال رایج در مورد آکنه و جوش که از ما می پرسید پاسخ دهیم:
سریع ترین راه برای خلاص شدن از شر یک جوش بزرگ چیست؟
در موارد شدیدتر، تزریق کورتیزون توسط متخصص پوست یک راه سریع برای رهایی از شر جوش های بزرگ است. با این کار از شر آن توده های کیستیک زیر پوست نیز خلاص می شوید. این جوش ها معمولاً خود به خود از بین نمی روند! اکثر جوش ها پس از درمان در عرض 1-3 روز کاملا محو می شوند. این کار هر چند مفید است، اما به هیچ عنوان توصیه نمی شود که آن را به طور منظم انجام دهید (زیرا می تواند عملکرد هورمون های شما را مختل کند). این نوع درمان را فقط برای موارد اضطراری شب قبل از جشن و با نظر متخصص انجام دهید.
کدام یک برای درمان آکنه موثرتر است؟ بنزوئیل پراکساید یا کرم های آنتی بیوتیک؟
به طور کلی بنزوئیل پراکسید موثرتر است. زیرا اولاً، مقاومت به آنتی بیوتیک را تشدید نمی کند، یعنی زمانی که آنتی بیوتیک ها همه باکتری های ضعیف را از بین میبرند؛ باکتریهای قوی را تکثیر می کنند. باکتری ها هرگز نسبت به بنزوئیل پر اکساید ایمن نمی شوند. ثانیا، بنزوئیل پراکساید نه تنها باکتری ها را از بین می برد؛ بلکه به کاهش تولید سبوم نیز کمک می کند. بنزوئیل پراکساید بیشتر برای آکنه های خفیف تا متوسط استفاده می شود و بدون نسخه نیز در دسترس است. با این حال، ترکیب آنتی بیوتیک ها و بنزوئیل پراکساید از مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی جلوگیری می کند و می تواند موثرتر باشد. اگر مطمئن نیستید چه چیزی برای شما مناسب تر است از پزشک خود بپرسید.
به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از بنزوئیل پراکساید حتما از یک ضدآفتاب با اس پی اف 30 یا بالاتر استفاده کنید. همچنین بهتر است بدانید که بنزوئیل پراکساید برای آکنه های التهابی موثرتر است و ممکن است بر روی جوش های سرسیاه یا سرسفید تاثیری نداشته باشد. اگر مطمئن نیستید که آکنه شما از کدام نوع است؛ با یک متخصص پوست مشورت کنید.
برای درمان جوش سالیسیلیک اسید موثرتر است یا بنزوئیل پراکساید؟
گزینه دیگری که در درمان سریع جوش ها مطرح می شود؛ اسید سالیسیلیک است که به باز کردن منافذ و کاهش التهابات پوستی کمک می کند. به طور کلی این ترکیب، ملایم تر از BPO است اما ممکن است برای جوش های بسیار ملتهب موثر نباشد.
آیا نور UV آکنه را بهبود می بخشد؟
نتایج تحقیقات در مورد تأثیر نور ماوراء بنفش متفاوت است. اما کاملا مشخص است که نور UV به خوبی کرم های موضعی در درمان آکنه عمل نمی کند.
چند نکته که در درمان فوری جوش ها می توانید امتحان کنید!
- کمپرس آب گرم: یک دستمال خیس گرم را به مدت 10-15 دقیقه، (2-3 بار در روز) روی جوش قرار دهید. گرما به ظاهر شدن جوش کمک می کند و باعث تخلیه و بهبودی سریع تر آن می شود.
- روغن درخت چای: روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی است، اما می تواندبرخی پوست ها را تحریک کند. ابتدا پچ تست را روی یک منطقه کوچک انجام دهید. اگر هیچ تحریکی رخ نداد، آن را به میزان قابل توجهی رقیق کنید (1 قسمت روغن درخت چای به 9 قسمت روغن حامل مانند جوجوبا) و مقدار کمی را مستقیماً روی جوش بمالید.
- هرگز جوشتان را فشار ندهید! این کار می تواند التهاب را بدتر کند و به طور بالقوه منجر به زخم شود.
- حتی پوست های چرب هم نیاز به آبرسانی دارند. برای جلوگیری از خشک شدن و تحریک بیش از حد پوست از یک مرطوب کننده سبک استفاده کنید.
-
لیکوئید بلک هد BHA کوزارکستومان ۹۸۴,۰۰۰
-
فوم شوینده سالسیک اسید روزانه کوزارکستومان ۶۳۰,۰۰۰
-
فوم شوینده ضدجوش کوزارکس 150 میلتومان ۴۴۰,۰۰۰
-
پچ ضدجوش کوزارکستومان ۲۵۰,۰۰۰
-
تونر درمانی AHA، BHA کوزارکستومان ۷۱۰,۰۰۰
- فروشگاه لی لی
- خرداد 19, 1403
- 663 بازدید