روش های درمان خانگی جوش و آکنه
آکنه یکی از شایع ترین بیماری های پوستی در جهان است که حدود 85 درصد از بزرگسالان و جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه اغلب افراد سعی می کنند به روش های خانگی، پوست خود را درمان کنند. درمان های معمولی آکنه، مانند استفاده از اسید سالیسیلیک، نیاسینامید، یا بنزوئیل پراکسید، موثرترین راه حل های درمان آکنه هستند. اما ممکن است گران باشند و عوارض جانبی نامطلوبی مانند خشکی و قرمزی پوست داشته باشند.
بسیاری از درمان های خانگی، فاقد اعتبار علمی و اثربخشی تضمینی هستند و نیاز به تحقیق و مطالعه ی بیشتر دارند. با این حال گزینه های موثری وجود دارند که ما به بخشی از آنها پرداخته ایم. تمام مواردی که در این مقاله بررسی می شوند؛ در مجله های معتبر زیبایی بررسی شده اند ولی به اثبات نهایی نرسیده اند.
آکنه چیست؟
آکنه یک نوع بیماری پوستی است و زمانی رخ می دهد که فولیکول های پوست، با چربی و سلول های مرده ی پوست، مسدود می شوند. این یک بیماری بسیار رایج است و اغلب مردم، در طول زندگی خود آکنه را تجربه کرده اند. به خصوص در سال های نوجوانی که غدد چربی، چربی بیشتری تولید می کند؛ این عارضه بیشتر رخ می دهد. با این حال، آکنه محدودیت سنی ندارد و بسیاری از افراد در 40 یا 50 سالگی نیز آکنه بزرگسالان دارند.
چه چیزهایی باعث ایجاد آکنه می شود؟
همانطور که پیش تر اشاره شد؛ آکنه زمانی ایجاد می شود که منافذ پوست با چربی و سلول های مرده پوست مسدود شود. منافذ به غده ی چربی ای متصل هستند که ماده ای روغنی به نام سبوم تولید می کند. سبوم اضافی می تواند منافذ را مسدود کرده و باعث افزایش رشد باکتری های معروف به پروپیونی باکتریوم آکنه شود. گلبول های سفید به پروپیونی باکتریوم حمله می کنند و منجر به التهاب پوست و آکنه می شوند.
عوامل زیادی ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشند، از جمله:
- ژنتیک
- رژیم غذایی
- فشار خون
- تغییرات هورمونی
- عفونت های پوستی یا داخلی
روش های درمانی استاندارد، برای کاهش آکنه موثرترین هستند. شما همچنین می توانید درمان های خانگی را امتحان کنید. اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آنها لازم است. در ادامه تعدادی درمان خانگی برای آکنه آورده شده است.
استفاده از سرکه سیب
- مزایا: مقرون به صرفه و در دسترس است و ظاهر اسکار و آکنه را بهبود می بخشد.
- معایب: ممکن است پوست را تحریک کند.
سرکه سیب حاوی اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک است. تحقیقات انجام شده در سال 2016 نشان می دهد که اسید سیتریک همراه با اکسید روی، پروپیونی باکتریوم را از بین می برد اما احتمال تحریک پوست با سرکه سیب زیاد است.
نحوه ی استفاده از سرکه سیب برای درمان آکنه:
مقداری سرکه و آب را به نسبت 1 به 3 ترکیب کنید؛ البته بهتر است برای پوست های حساس تر از آب بیشتری استفاده کنید. پس از تمیز کردن پوست، مخلوط به دست آمده را با استفاده از پنبه ی تمیز به آرامی روی پوست بمالید. اجازه دهید 5 تا 20 ثانیه بماند، با آب بشویید و خشک کنید. این روند را 1 تا 2 بار در روز در صورت نیاز تکرار کنید.
توجه کنید که استفاده از سرکه سیب روی پوست می تواند باعث سوختگی و سوزش شود و برخی متخصصان پوست آن را توصیه نمی کنند. اگر می خواهید آن را امتحان کنید، آن را در مقادیر کم استفاده کنید و آن را با آب، رقیق کنید.
مکمل روی مصرف کنید!
- مزایا: توسط مطالعات علمی تایید شده است.
- مضرات: می تواند معده یا روده را تحریک کند.
روی، یک ماده مغذی و ضروری است که برای رشد سلولی، تولید هورمون، متابولیسم و عملکرد سیستم ایمنی مهم است. مصرف روی در مقایسه با سایر درمان های طبیعی برای آکنه، به مقدار بیشتری توصیه شده است. افرادی که تحت درمان با روی قرار گرفته اند؛ در مقایسه با افرادی که تحت درمان با روی نبودند؛ بهبود قابل توجهی در تعداد لکه های ملتهب داشتند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد روی ممکن است عوارض جانبی از جمله درد معده و تحریک روده ایجاد کند.
استفاده از ماسک عسل و دارچین
- مزایا: آنتی باکتریال بوده و ساختن آن آسان است.
مطالعهای در سال 2017 نشان داده است که ترکیب عسل و عصاره پوست دارچین اثرات ضد باکتریایی بر علیه آکنه دارد. عسل به تنهایی می تواند مانع رشد پروپیونی باکتریوم شود یا آن را از بین ببرد. اگرچه، این یافته لزوماً به این معنی نیست که عسل به طور موثر آکنه را درمان می کند.
نحوه ی مصرف ماسک عسل و دارچین برای درمان آکنه:
2 قاشق غذاخوری عسل و 1 قاشق چای خوری دارچین را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید. پس از پاکسازی پوست، ماسک را روی صورت خود بمالید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و بعد، ماسک را کاملاً بشویید و صورت خود را خشک کنید.
توجه داشته باشید که دارچین ممکن است باعث تحریک پوست شود. همیشه قبل از اینکه آن را روی پوست خود بمالید یک پچ تست ، انجام دهید.
درمان لک با روغن درخت چای
روغن درخت چای یک روغن ضروری است و از درخت کوچک بومی استرالیا استخراج می شود. مطالعاتی در سال 2018 نشان داد که استفاده از روغن درخت چای روی پوست ممکن است آکنه را کاهش دهد. مطالعات سال 2019 نشان می دهد که در مقایسه با بنزوئیل پراکسید، کسانی که از روغن درخت چای استفاده کرده اند؛ تحریک کمتری را تجربه کرده اند. آنها همچنین از درمان احساس رضایت بیشتری داشتند. روغن درخت چای ممکن است جایگزین موثری برای آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی باشد که در صورت استفاده طولانی مدت می تواند باعث مقاومت باکتریایی شود.
توجه داشته باشید که روغن درخت چای، بسیار قوی است؛ بنابراین همیشه قبل از استفاده از آن روی پوست، آن را رقیق کنید.
نحوه ی مصرف روغن درخت چای برای درمان آکنه و جای جوش:
روغن درخت چای را به نسبت 9 به 1 ترکیب کنید و آن را روی نواحی آسیب دیده بمالید. در صورت تمایل از مرطوب کننده استفاده کنید. این روند را 1 تا 2 بار در روز در صورت نیاز تکرار کنید. البته مهم است که قبل از شروع استفاده از روغن، با یک متخصص پوست، صحبت کنید. همیشه قبل از امتحان یک محصول یا ترکیب جدید یک آزمایش پچ انجام دهید و هر روغن را رقیق کنید تا پوست شما آسیب نبیند.
استفاده از چای سبز
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و نوشیدن آن می تواند سلامتی را بهبود بخشد. همچنین می تواند به کاهش آکنه کمک کند. پلی فنول های موجود در چای سبز به مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب که دو عامل اصلی آکنه هستند، کمک می کنند.
در یک مطالعه کوچک در سال 2016 با 80 نفر، شرکت کنندگان روزانه 1500 میلی گرم عصاره چای سبز را به مدت 4 هفته مصرف کردند. در پایان تحقیقات، زنانی که این عصاره را مصرف کردند، آکنه کمتری روی بینی، چانه و اطراف دهان خود داشتند. استفاده از چای سبز روی پوست نیز ممکن است مفید باشد. همچنین میتوانید از کرمها و لوسیونهایی استفاده کنید که حاوی چای سبز هستند.
نحوه ی استفاده از چای سبز برای درمان آکنه:
چای سبز را به مدت 3 تا 4 دقیقه در آب جوش دم کنید و اجازه دهید چای دم کرده خنک شود. سپس با استفاده از یک تکه پنبه، چای را روی پوست خود بمالید یا آن را در یک بطری اسپری بریزید و از آن استفاده کنید. پس از خشک شدن، آن را با آب بشویید. همچنین می توانید باقی مانده برگ های چای را به عسل اضافه کنید و با این مواد، ماسک درست کنید.
استفاده از محلول آلوئه ورا
طبق تحقیقاتی که در سال 2018 صورت گرفته، آلوئه ورا معمولاً برای درمان موارد زیر استفاده می شود:
- سوزش
- زخم
- التهاب پوستی
آلوئه ورا حاوی اسید سالیسیلیک و گوگرد است که هر دو به طور گسترده در درمان آکنه استفاده می شوند. تحقیقات انجام شده در سال 2017 نشان داد که استفاده از اسید سالیسیلیک روی پوست، آکنه را کاهش می دهد. ژل آلوئه ورا، زمانی که با مواد دیگری مانند کرم ترتینوئین یا روغن درخت چای ترکیب شود، ممکن است آکنه را بهبود بخشد.
نحوه ی مصرف آلوورا برای درمان آکنه:
ژل گیاه آلوئه را با قاشق جدا کرده و ژل را مستقیماً روی پوست تمیز به عنوان مرطوب کننده بمالید. 1 تا 2 بار در روز یا به دلخواه خود، این کار را می توانید تکرار نمایید. شما همچنین می توانید ژل آلوئه ورا را از فروشگاه خریداری کنید. اما باید مطمئن شوید که آلوئه ورا خالص و بدون هیچ گونه مواد افزودنی است.
- لیدا
- مرداد 31, 1402
- 2129 بازدید